Studentii din anul III sunt invitati sa participe in proiectul POCU al universitatii dedicat Educatiei Antreprenoriale


„Alege o activitate care iti place si nu vei fi nevoit sa muncesti nici o zi in viata ta”. – Confucius

“Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta.” – Woody Allen

 

Invitatie pentru studentii din anul III

pentru participare în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) la proiectul POCU/379/6/21/123975

 

cu titlul:

Dezvoltarea culturii antreprenoriale a studenților de la inginerie și arhitectură prin crearea unei rețele de centre de pregătire în antreprenoriat – AntreprenorIng

 

Scopul proiectului  este de a oferi studentilor un cadru de dezvoltare personală atractiv, ce garantează absolvenților din domeniul ingineriei competențe caracteristice profilului angajatului cu potential înalt, dorit de angajatorii anului 2025.

Activități din cadrul proiectului:

  • Cursul de EDUCAȚIE ANTREPRENORILă în aria tehnică, derulat sub forma unei discipline facultative în anul III, sem.2 și anul IV, semestrele 1 și 2 (este trecuta in suplimentul la diplomă).
    • In anul III:
      • Semestrul 1 – vor fi organizate 5 workshopuri (fiecare student trebuie să participe la minim 2) de familiarizare cu conceptele ce urmează a fi detaliate in semestrele următoare.
      • Semestrul 2 vor fi sustinute prelegeri de către cadre didactice universitare și lectori invitaţi din mediul de afaceri local, inclusiv tineri absolventi ai universitatii deveniti antreprenori.
    • Cursurile propuse in anul IV sunt organizate in module cu grad de noutate ridicat, precum: Marketig digital, LeanStart-up (metodologie de testare a modelului de business și scurtare a ciclului de dezvoltare a produselor), Economia circulara, Eco-prenoriat, Modele de afacere, Creativitate, Gandire critica, Comunicare digitala, Proprietate intelectuala, etc.

Un lector invitat din mediul de afaceri local va sustine o prelegere in cadrul fiecarei oferte educationale.

  • In sem. II al anului IV, studentii isi vor testa competentele dobandite, in cadrul unor simulari de afaceri, vor fi sustinuti sa dezvolte produse inovative in echipe multidisciplinare, vor primi instrumentele necesare startului reusit in cariera si se vor familiarize cu informatiile despre Protejarea intereselor firmei prin intelligence.
  • Cele mai valoroase idei de afacei (6 – premiul I,II,III si 3 (trei) premii speciale) vor fi acordate ca urmare a competitiei desfasurate in cadrul unui MAKEATHON:
  • premiul 1 – 5000 lei,
  • premiul 2 – 3500 lei,
  • premiul 3 – 1500 lei,
  • iar premiile speciale sunt in valoare de 500 lei fiecare. Planurile de afaceri participante la competiția finală vor fi selectate la nivelul fiecărei facultăți.

 

In facultate se vor oferi 30 burse pentru studenții vulnerabili din grupul țintă al proiectului (din mediul rural, romi, netradiționali, defavorizați) pe o perioadă de 18 luni (3 semestre – semestrul 2 anul III și ambele semestre din anul IV) in valoare de 280 lei/student/luna = 5040RON.

Studenții din anul III, ce doresc să participe în proiect, sunt rugați să contacteze Prodecanul cu probleme studențești, conf. Gabriela Varvara, la adresa gvarvara@ac.tuiasi.ro.

Detalii despre proiect vor fi oferite studenților, astfel:

Calculatoare și Tehnologia Informației – miercuri 16 octombrie, 13:50-14:00, amfiteatrul AC0-2 (între cursurile BD pentru cei 2 semiani).

Ingineria sistemelor – vineri 11 octombrie, 10:50 – 11:00, amfiteatrul AC0-1 (în pauza de la cursul PIP).